Taxatie

U HEEFT EEN TAXATIERAPPORT NODIG?

De taxatie is een objectieve waardebepaling door een onafhankelijk, erkend en terzake kundig persoon, van de waarde van onroerende zaken. Meestal is dit ten behoeve van de aanvraag van een hypothecaire geldlening. De geldverstrekker kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet verantwoord verstrekt kan worden. Ook wordt het taxatierapport vaak gebruikt voor aankoop- of verkoopbeslissingen, bij echtscheidingen of voor fiscale doeleinden.

HET NWWI

Onze makelaars-taxateurs zijn aangesloten bij het NWWI en werken volgens een uniform, gestandaardiseerd digitaal proces. Wanneer de taxateur een taxatieopdracht accepteert, geeft hij bij het NWWI aan welke woning getaxeerd gaat worden. Het NWWI zorgt er vervolgens voor dat de taxatieopdracht digitaal wordt ‘klaargezet’. Er kan nu een gevalideerd taxatierapport worden opgemaakt. Het is daarbij aan de taxateur om op basis van zijn expertise en als kenner van de lokale markt de waarde vast te stellen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.nwwi.nl

HET TAXATEURSTEAM; DESKUNDIG & TRANSPARANT!

Peters Wiertz en Wijnands makelaardij is lid van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Onze makelaars-taxateurs zijn VastgoedCert gecertificeerd en onze taxaties worden uitgevoerd onder de strenge validatie eisen van het NWWI en IVALIDATIE.

WAARDEVERKLARING

Er zijn situaties waarbij de geldverstrekker genoegen neemt met een waardeverklaring. Het opstellen van een waardeverklaring behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. In een waardeverklaring wordt aangegeven wat een woning in de huidige markt minimaal zal opbrengen. Aangezien het opstellen van een waardeverklaring veel minder tijd investering kost dan een taxatie is een waarde verklaring veel goedkoper dan een volledige taxatie.

WAT KAN PETERS WIERTZ & WIJNANDS MAKELAARDIJ VOOR U BETEKENEN?

Leg gerust telefonisch contact met ons kantoor. Wij inventariseren graag hoe wij u kunnen helpen bij een taxatierapport.

PWW Makelaardij is aangesloten bij: